Κατσαρίδες: Τί είναι & και πως αντιμετωπίζονται

img

Κατσαρίδες: Τί είναι & και πως αντιμετωπίζονται

Υπάρχουν μερικά "κατοικίδια" που ενώ τα συναντάει κανείς σχεδόν σε κάθε σπίτι, θεωρούνται ανεπιθύμητα από τους ιδιοκτήτες και τους ενοίκους των σπιτιών, και όχι άδικα. Πρόκειται για τις γνωστές αντιπαθητικές κατσαρίδες. Έτσι και τις αποκτήσετε είναι δύσκολο να τις ξεφορτωθείτε. Μη βασανίζεστε με την ερώτηση "πως θα ξεφορτωθώ τις κατσαρίδες για τα καλά;" Μάθετέ το εδώ...

Τι είναι οι κατσαρίδες
Οι κατσαρίδες ανήκουν στα έντομα όπως είναι γνωστό. Υπάρχουν περισσότερα από 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδας σήμερα. Οι κατσαρίδες θεωρούνται ότι είναι τα πιο πρωτόγονα από όλα τα φτερωτά έντομα στην ιστορία. Στην πραγματικότητα το είδος τους στο σύνολό του δεν έχει αλλάξει καθόλου εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια!

Οι κατσαρίδες είναι παράσιτο υψηλού κινδύνου στο σπίτι.

Μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες, όπως σαλμονέλα, δυσεντερία, γαστρεντερίτιδα και τύφο.

Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός σε σπίτια με παιδιά, ηλικιωμένους ή ασθενείς.

Τα περιττώματα των κατσαρίδων επίσης προκαλούν έκζεμα και άσθμα.

Εκτός από τον κίνδυνο που αποτελούν για την υγεία, οι κατσαρίδες είναι ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο και αντιπαθητικό παράσιτο στο σπίτι. Δεν είναι μόνο ότι το να τις βλέπει κάποιος είναι ενοχλητικό, αλλά επιπρόσθετα οι κατσαρίδες δημιουργούν μια αποκρουστική οσμή η οποία αλλοιώνει την οσμή των τροφίμων και των αντικειμένων με τα οποία έρχονται οι κατσαρίδες σε επαφή.

Οι κατσαρίδες πολλαπλασιάζονται γρήγορα και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές. Η γρήγορη αντίδραση είναι απαραίτητη ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργηθεί εστία από κατσαρίδες ή ότι η προσβολή δεν θα επεκταθεί σε γειτονικές εγκαταστάσεις.

Οι χαρακτηριστικές ενδείξεις που υποδεικνύουν την ύπαρξη προβλήματος με κατσαρίδες είναι:

  • Εμφάνιση ζωντανών εντόμων - οι κατσαρίδες είναι νυκτόβιες και κρύβονται στη διάρκεια της ημέρας. Το πιο πιθανό είναι να τις δείτε όταν ανάβετε το φως της κουζίνας τη νύκτα.
  • Ωοθήκες και εκδύματα - οι κατσαρίδες αλλάζουν το δέρμα τους 5-8 φορές κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής τους.
  • Περιττώματα - οι κατσαρίδες αφήνουν ένα νέφος από σκουρόχρωμα περιττώματα πλάτους μικρότερου του 1 mm και με μήκος που ποικίλλει.
  • Οσμή - στις εστίες κατσαρίδων υπάρχει μία δυσάρεστη οσμή που μοιάζει με τη μυρωδιά της μούχλας.
  • Ζημιά - οι κατσαρίδες προσβάλλουν οργανικά υλικά, όπως δέρμα και βιβλία

Εμφάνιση
Οι κατσαρίδες έχουν ένα επίπεδο, επίμηκες, μαύρο ή καφέ σώμα σε σχήμα κελύφους , έχουν μακριές κεραίες και ένα κεφάλι που εστιάζει προς τα κάτω. Τα θηλυκά δεν έχουν φτερά, αντίθετα με τα αρσενικά που έχουν δύο ζευγάρια φτερών.

Χαρακτηριστικά 
Οι κατσαρίδες ζουν σε ζεστό, υγρό, δροσερό και σκοτεινό περιβάλλον, που στη φύση βρίσκεται στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Αντίθετα με τη φήμη τους, μόνο λίγα είδη κατσαρίδας είναι γνωστά σαν οικιακά παράσιτα, διαλέγοντας να ζήσουν σε οικιακό χώρο αντί στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι κατσαρίδες επιβιώνουν τρώγοντας ένα συνδυασμό τροφών από φυτικές και ζωικές ουσίες όπως χαρτιά, ρούχα, υπολείμματα τροφών, ξύλο, βιβλία, οικιακά ακάρεα και άλλα μικρά έντομα.

Πώς θα εντοπίσετε μια κατσαρίδα.
Οι περισσότερες κατσαρίδες είναι νυκτόβιες και κρύβονται καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τη φύση τους αντιπαθούν το φως γι' αυτό σπάνια θα τις δείτε σε κοινή θέα. Το πιο κοινό μέρος που θα τις βρείτε να τρώνε ή να κοιμούνται είναι κάτω από τα ντουλάπια του νιπτήρα, πίσω από τα ντουλάπια του νεροχύτη της κουζίνας, κάτω από μεγάλες συσκευές, στο μπάνιο και στο πλυσταριό. 

Πώς να παραμείνετε απαλλαγμένοι από τις κατσαρίδες
1. Καθαρίζετε επιμελώς υπολείμματα τροφών (εννοείται και τα ψίχουλα) από την επάνω επιφάνεια του πάγκου, τα τραπέζια και άλλες περιοχές του σπιτιού. 
2. Επισκευάστε υδραυλικές εγκαταστάσεις και σωλήνες και καθιερώστε ένα πρόγραμμα ελέγχου της οικιακής υγρασίας.

3. Μονώστε τους σωλήνες. 
4. Ξεφορτωθείτε τις σαβούρες και τα περιττά ή ανεπιθύμητα αντικείμενα! Ψάξτε συρτάρια και γραφεία και απαλλαγείτε από τις περιπλανώμενες τσάντες, τα χαρτιά, τις παλαιές εφημερίδες, τις πλαστικές τσάντες από ψώνια και τους φακέλους.

5. Γεμίστε τις ρωγμές και σφραγίστε τις διαρροές στους σωλήνες.

Επαγγελματική Καταπολέμηση Κατσαρίδων

Οι κατσαρίδες είναι πολύ ανθεκτικές και παρότι τα προϊόντα προς χρήση από τον καταναλωτή μπορούν να αντιμετωπίσουν το άμεσο πρόβλημα, συχνά απαιτείται επέμβαση από ειδικευμένο τεχνικό έλεγχου παράσιτων για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των κατσαρίδων.

Οι τεχνικοί της Compact Service έχουν στη διάθεσή τους σειρά από ισχυρά εντομοκτόνα για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων.

Η Compact Service ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με κατσαρίδες ή άλλα παρασιτολογικά προβλήματα στην οικία σας.

Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένειά σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

Για να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν τεχνικό της Compact Service, καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 2714800.